Last van engerlingen onder het gazon? Dit moet je doen

Als je last hebt van engerlingen onder het gazon dan is het erg belangrijk dat je dit zo snel mogelijk behandeld. Engerlingen zijn namelijk larven van kevers die vrijwel alles onder het gazon kapot vreten. Zij voeden zich voornamelijk aan de wortels en het gaat in de meeste gevallen niet om een enkeling. Als er meerdere engerlingen zijn aangetroffen dan kan je spreken van een plaag en is het mogelijk dat er zeer grote schade wordt toegebracht aan je gazon. 

 

Hoe weet je of je last hebt van engerlingen?

Het is extreem moeilijk om te herkennen of je gazon last heeft van engerlingen. Als je geluk heb dan tref je een verdwaalde engerling aan die op het gazon terecht is gekomen. Als je geen geluk heb dan kom je er vaak achter wanneer het eigenlijk al te laat is. Engerlingen kan je namelijk herkennen aan dood gras, gras dat los raakt of aparte gekleurde vlekken op het gras. Ook kan je engerlingen eenvoudig herkennen door vogels die eindeloos in het gras blijven pikken. Zij kunnen op een zeer aparte manier de aanwezigheid van engerlingen herkennen en zien dit ook als voedsel. Als je niet zeker weet of je last hebt van engerlingen, dan kan je altijd nog een hoveniersbedrijf inschakelen. Zij weten precies hoe ze engerlingen moeten opsporen. 

Engerlingen behandelen 

Als je erachter bent gekomen dat het gazon last heeft van engerlingen, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk met het bestrijden start. Je mag dit niet met chemische middelen doen aangezien dit verboden is in Nederland. Je kan daarom het beste engerlingen aaltjes kopen. Deze aaltjes dringen zich eenvoudig door in de lichamen van de engerlingen. Zij dragen een bacterie bij zich die zich dan gaat nestelen en ervoor zorgen dat de engerlingen eraan dood gaan. Het grootste voordeel van het bestrijden van engerlingen met aaltjes is dat dit een natuurlijke manier is en dus de natuur zeker geen schade toebrengt. 

 

Waar kan je bestrijdingsmiddelen kopen?

Het is enorm belangrijk dat de bestrijdingsmiddelen goed werken en daarom is het handig om alleen bestrijdingsmiddelen bij een webwinkel aan te schaffen. Je bent hierdoor goedkoper uit maar ook direct verzekerd van de beste kwaliteit. Een voordeel van het online bestellen van aaltjes is dat jij je bestelling vaak al de volgende dag in huis hebt en kan gaan starten met het bestrijden. 

 

Berichten gemaakt 57

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven