Redenen om een elektrische fiets aan te schaffen

De elektrische fiets of e-bike is tegenwoordig niet meer weg te denken. Vooral met tegenwind of ander slecht weer kan het fijn zijn om extra ondersteuning te hebben tijdens het fietsen. Of als je lange afstanden moet fietsen of zelf trappen lastig gaat. Dan is een elektrische fiets een goede oplossing. Lees hier wat de voordelen en de nadelen zijn van de fiets en misschien ben je hierna wel geïnspireerd en enthousiast over de elektrische fietsen. 

Voordelen  

Zoals eerder al genoemd is het dus erg comfortabel. Dankzij de elektrische ondersteuning fiets je veel lichter en hoef je minder hard te trappen. Dat is natuurlijk erg handig met tegenwind of als je bergop gaat. Zo maakt het, het fietsen veel comfortabeler. Daarnaast is het ook erg fijn als je vaak lange afstanden moet fietsen. Dus stel je moet vaak lange stukken fietsen, bijvoorbeeld naar het werk, dan kun je met de elektrische fiets makkelijk grote afstanden leggen zonder daarvan vermoeid te raken. Daarnaast ben je ook snel met de fiets. Je kunt vaak zo'n 25 km/u fietsen. Ook is een elektrische fiets milieuvriendelijker dan een auto of brommer. De accu van een e-bike kan meestal gerecycled worden.  

Nadelen 

Er zijn ook enkele nadelen te beschrijven. Zo zijn de fietsen vaak duur in aanschaf. Een elektrische fiets is vergeleken met een normale fiets wel duurder. Maar je kunt natuurlijk ook een goede tweedehands kopen. Ook kan het onderhoud en reparatties duurder zijn dan bij een normale fiets, door de elektrische componenten. 

Hoe kies je de geschikte fiets?  

De keuze uit de fietsen is enorm groot. Je kunt kiezen voor een e-bike met middenmotor, voorwielmotor of achtermotor. Elk type motor verschilt in techniek en heeft invloed op het fietsen. Tegenwoordig heeft het grootste deel een middenmotor. Hiermee heb je een optimale wegligging en goede ondersteuning bij het fietsen. Als je een e-bike gaat aanschaffen moet je je afvragen waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Dit bepaalt welke onderdelen en ondersteuning van belang zijn. Als je de fiets voor dagelijkse korte ritten wil gebruiken, kun je er eentje kiezen die weinig onderhoud nodig heeft, met een gesloten kettingkasten onderhoudsvriendelijke remmen. Daarbij is de accu dan ook iets minder krachtig en redelijk eenvoudig. Als je de fiets voor woon-werkverkeer wilt gebruiken, is een snelle e-bike wel zo fijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook de fiets gebruiken voor lange fietsritten in het weekend of op vakantie. Dan heb je er een nodig met een krachtigere motor en een accu die langer mee gaat.  

 

Berichten gemaakt 57

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven