Welke soorten vechtsporten zijn er en waar staan ze om bekend?

Wereldwijd zijn er diverse vechtsporten met veel aanhangers. Elke vechtsport is anders en levert andere voordelen op. In Nederland zijn onder andere de vechtsporten MMA, kickboks, taekwondo en krav maga erg populair. In dit artikel leggen we uit wat dit van vechtsporten zijn en vergelijken we ze met elkaar.

 

MMA

MMA is de afkorting van Mixed Material Arts. In het Nederlands is dit te vertalen als gemengde gevechtskunsten en wordt het ook weleens kooivechten genoemd. Het is een vechtsport waar verschillende technieken worden gebruikt om de tegenstander uit te schakelen. Kooivechten is een zeer taaie sport waarbij er zowel staand als liggend wordt gevochten. Er worden kleine handschoenen gebruikt waardoor de snelheid van de slagen op een hoog tempo blijft. Opvallend bij MMA is dat de meeste deelnemers voorheen hebben gekickbokst of Grieks-Romeins geworsteld hebben. Martial Arts Den Haag kun je bij verschillende sportscholen volgen. Houd er wel rekening mee dat het een zeer taaie sport is en je wel tegen een stootje moet kunnen. 

 

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij er enkel staand gevochten wordt. Er worden handschoenen gebruikt met aanzienlijk meer vulling erin dan de MMA handschoenen. Zowel de benen als handen mogen worden gebruikt om de tegenstander uit te schakelen. Bij kickboksen wordt er een winnaar bepaald aan de hand van een puntensysteem of een knockout. Een aantal zeer bekende en goede kickboksers komen uit Nederland. Hierbij kan je denken aan Rico Verhoeven en Badr Hari. Kickboksen kun je door heel het land doen. In elke stad zijn er meerdere dojo’s te vinden. Als kickboksen Den Haag je iets lijkt, dan is het verstandig om vooraf goed onderzoek te doen naar wat de precieze mogelijkheden zijn. 

 

Krav Maga

Krav Maga komt oorspronkelijk uit het Israëlische leger. De vechtsport is ontwikkeld door Imi Lichtenfeld en is bedacht om iedereen de kans te geven om zichzelf te verdedigen. Krav Maga is op dit moment nog steeds een vechttechniek die door mannen, vrouwen en kinderen worden beoefend. Bij deze vechttechniek leer je hoe je met gevaarlijke situaties kunt omgaan en hoe je een tegenstander indien nodig uitschakelt. Krav Maga wordt uit basis niet gezien als een sport, maar als een zelfverdedigingssysteem. Hierdoor zijn er geen spelregels en stijlelementen. 

 

Taekwondo

Taekwondo wordt net als Krav Maga gebruikt ter zelfverdediging. Het is een vechtsport waarvan de oorsprong in Korea ligt. Bij taekwondo wordt er gewerkt met drie disciplines. Zo heb je stijlvormen, full contact sparring en Hanmadang. Een groot verschil met kickboks en MMA is dat je bij Taekwondo niet getraind wordt om door te halen. Je geeft snelle stoten en haalt niet vol uit. 

 

Berichten gemaakt 37

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven