Verschillende vervoersmiddelen voor mensen die geen autorijbewijs hebben

Er zijn in Nederland veel mensen die dagelijks gebruik maken van een auto. Dat kan bijvoorbeeld erg handig zijn om naar je werk te komen. Echter, er zijn ook mensen die geen autorijbewijs hebben en dit ook niet kunnen halen. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat mensen die een zware afwijking aan hun ogen hebben geen autorijbewijs mogen halen. Vaak is het voor hen wel mogelijk om een scooterrijbewijs te halen. 

 

Met het openbaar vervoer reizen

Het is voor mensen die geen autorijbewijs mogen halen aan te raden om een ov-chipkaart aan te vragen. Deze heb je namelijk nodig als je met het openbaar vervoer wilt reizen. Je kunt de ov-chipkaart opladen zodat je zeker weet dat je genoeg tegoed hebt. Niet op alle plekken in Nederland is het mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Zo zijn er bijvoorbeeld dorpen waar geen goede bus of treinverbinding is. Soms is er wel een buslijn, maar rijdt deze enkel overdag en doordeweeks. Dat zorgt ervoor dat het voor veel mensen niet mogelijk is om met de bus naar hun werk te gaan aangezien zij ook nog terug moeten. Als jij niet de mogelijkheid hebt om een autorijbewijs te halen, is dit extra vervelend. Je kunt dan immers niet met de auto naar je werk gaan. Het is voor veel mensen die geen autorijbewijs mogen halen wel mogelijk om een scooterrijbewijs te krijgen. Dat is erg handig aangezien er een aantal voertuigen zijn die je hierdoor alsnog mag besturen.

 

Een brommobiel

Als je wel een scooterrijbewijs, maar geen autorijbewijs hebt, kan het een goed idee zijn om een brommobiel of microcar aan te schaffen. Dit is een soort tweepersoons autootje dat op papier als een bromfiets wordt gezien. Je zit dus droog wanneer je in een microcar rijdt. Dat is ideaal voor mensen die het liefst een auto hadden gehad, maar waarbij dit niet mogelijk is omdat zij geen autorijbewijs mogen halen. 

 

Een eigen scooter

Mensen die een scooterrijbewijs hebben kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen scooter aan te schaffen. Hiermee mogen zij wel rijden en bovendien kun je je hiermee sneller door steden verplaatsen dan met de auto. Daarom is het bijvoorbeeld slim om een scooter Amsterdam aan te schaffen zodat je hier gemakkelijk mee door het centrum kunt rijden. Wel is het van belang dat je een helm draagt aangezien dit sinds kort verplicht is in het centrum van de hoofdstad. Het maakt dan niet uit of je een snorfiets of een bromfiets hebt. In andere delen van het land hoef je enkel een helm te dragen als je een bromfiets hebt. 

 

Berichten gemaakt 37

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven