Onmisbare tips voor het scoren van voordelige zakelijke energie

Helaas kun je er met een eigen energiecontract niet meer omheen: de energieprijzen zitten sinds het begin van 2022 flink in de lift. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf merk je al gauw dat je overal meer moet betalen dan je misschien gewend bent van de laatste jaren. Gelukkig is er een aantal tips waarmee je alsnog geld kunt besparen op je zakelijke energierekening. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk energie vergelijken. In dit artikel lees je er meer over.

Stap altijd over op het moment dat dat kan

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je energiecontract over een einddatum beschikt. Zodra die einddatum in zicht komt, is het tijd om actie te ondernemen. Niets doen is eigenlijk geen optie, want op die manier betaal je gegarandeerd te veel. Het beste wat je met oog op voordelige energie kunt doen, is overstappen. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere deal te vinden dan wat je nu nog betaalt voor jouw zakelijke energiecontract. Daarbij moet je rekening houden dat wanneer je niets doet je contract stilzwijgend wordt verlengd. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke energietarieven, maar juist tegen hogere verlengingstarieven. Daarom is het nodig om op tijd te weten dat je moet overstappen. Ben je eigenlijk heel blij met de energieleverancier waar je nu zit? Misschien is er iets mogelijk wanneer je aangeeft dat je eigenlijk van plan bent om weg te gaan. Wie weet kunnen ze je een interessante aanbieding doen waardoor je blijft.

Zakelijk energie vergelijken voor de beste energiedeal

Nu je weet dat je in ieder geval iets moet doen en de kans groot is dat je wilt overstappen, vraag je je misschien af waar je zo snel een nieuw energiecontract vindt. Dat is gemakkelijker gedaan dan je misschien dacht. Door middel van zakelijk energie vergelijken, zoals energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk, heb je binnen no-time een nieuw energiecontract voor je bedrijf te pakken. Het vergelijken van energie hoef je niet eens zelf te doen; gebruik een zakelijke energievergelijker en je weet binnen een paar minuten welke energiecontracten er voor jouw wensen beschikbaar zijn. Zo'n energievergelijker kun je gewoon online vinden en is direct te gebruiken. Het grote voordeel van zo'n tool is dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt, wat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken. Dat scheelt je dus niet alleen veel geld, maar uiteindelijk ook nog eens veel tijd. Die tijd kun je beter steken in de ontwikkeling van je bedrijf.

Let altijd op je opzegtermijn

Tot slot hebben we nog een tip voor je waarmee je in ieder geval niet te veel geld voor je zakelijke energie betaalt. Aan je energiecontract zit namelijk niet alleen een einddatum, maar ook een opzegtermijn. De ene energieleverancier hanteert een opzegtermijn van een maand, terwijl je bij de ander rekening moet houden met een termijn van drie maanden. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te weten wat de termijn precies is voordat je het contract afsluit. Dan kun je daar rekening mee houden op het moment dat je weer moet overstappen. Je mag beginnen met overstappen op het moment dat de opzegtermijn in is gegaan. Besluit je om toch eerder te gaan? Dat kan, maar dan moet je rekening houden met een zogeheten opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je eigenlijk nog af zou nemen. Het energiebedrijf waar je eerder een contract bent aangegaan, heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht. Daar moet gewoon nog voor worden betaald. Kort samengevat betekent dit dat je met dubbele energiekosten zit wanneer je al een nieuw contract hebt afgesloten. Dat is natuurlijk zonde van je geld.

Berichten gemaakt 57

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven