5 dingen die je moet weten voor je een trouwpak koopt

Je grote dag komt er aan – je gaat trouwen! Je hebt de zaal al geboekt, de ringen liggen klaar en je denkt klaar te zijn voor de grote dag. Maar zelfs een perfecte trouwdag kan ontsierd worden door een verkeerd pak.

Er zijn veel gelegenheden waarbij van een man wordt verwacht dat hij er op zijn best uit ziet. Bij een sollicitatie gesprek, bij een grote presentatie, bij een chique diner. Maar geen enkele outfit is zo van belang als de outfit die je draagt wanneer je je levenspartner bij het altaar het ja-woord geeft.

Menig wijze man zal je proberen wijs te maken dat je er niet beter uit moet willen zien dan je wederhelft. Maar dat betekent niet dat je niet je best moet doen om er toch op je best uit te zien. Voordat je hals over kop naar de dichtstbijzijnde kleermaker gaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Eenmalig?

Een trouwpak kopen dat langer mee gaat dan een dag is betekent niet dat je er niet voor de lange termijn in zit Het is een rationele financiele overweging om jezelf af te vragen hoe veel vaker je dit bijzondere pak zal dragen. Stel je zelf eerst deze vraag voor je na gaat denken over stof en stijl.

Outside the box

Het belangrijkste aspect van een trouwpak man is om er goed uit te zien. Niet alleen op de dag zelf, maar ook op de foto’s die dit moment vereeuwigen. Overweeg daarom een look die net buiten de traditionele formaliteiten van een trouwpak valt. Bijvoorbeeld door schuine zakken of verschillende stofkeuzes. Als je (delen van) je pak vaker wil dragen, kun je een individuele look creëren aan de hand van de match tussen je das, pochet en schoenen.

Eerst stof dan kleur

Tenzij je een bepaald thema voor ogen hebt in de bruiloft, is het aan te raden eerst de stof van het pak uit te kiezen voor over te gaan op kleur. Sommige stoffen en kleuren gaan namelijk simpelweg niet zo goed samen. Overweeg daarin ook de tijd van het jaar: een lichtgewicht licht doet het zomers veel beter dan een zwaar jasje.

Drie

Voor een formele bruiloftslook is misschien geen gilet nodig, maar als je de traditie doorbreekt met een iets meer casual stijl, dan is een driedelig pak essentieel. Bonus: als je je jas uitdoet op de dansvloer, zie je er nog steeds uit als een gentlemen

Huiswerk

Tenslotte helpt het om jezelf al enigszins te verdiepen in je opties voordat je naar de kleermaker gaat. Begin met het lezen van enkele trouwblogs of koop wat tijdschriften. Met een avondje voorwerk kun je een veel beter gesprek aan gaan met je kleermaker.

 

Berichten gemaakt 58

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven