Lekbakken gebruiken in je magazijn

Heeft u een eigen magazijn of bent u bezig met een eigen magazijn en werkt u met gevaarlijke stoffen? Dan is het belangrijk om te kijken welke regels hier aan vast zitten. Het is belangrijk om dit helder te hebben om zo het milieu te beschermen en te voorkomen dat u een boete krijgt. In deze blog geven we een aantal tips die u kunnen helpen bij het goed opslaan van gevaarlijke stoffen en welke materialen hierbij belangrijk zijn.

Lekbakken belangrijk voor gevaarlijke stoffen

Er zijn verschillende soorten lekbakken, denk bijvoorbeeld aan lekbakken met rooster, lekbakken zonder rooster of speciale lekbakken voor bepaalde branches. Lek- en opvangbakken zijn erg belangrijk en bij de opslag van allerlei vloeistoffen en vaste stoffen die kunnen lekken. Wanneer u hiermee aan de slag gaat is het belangrijk om te kijken wat voor soort lekbakken u nodig heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld kunststoflekbakken of metalen lekbakken die ervoor kunnen zorgen dat lekkende stoffen niet op de grond en daardoor in de natuur kunnen verwijden.

Regelgeving Nederland

In Nederland is in de wet vastgelegd hoe bedrijven gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën moeten opslaan. Deze afspraken zijn gemaakt om het milieu te beschermen en risico's te verkleinen zodat er niets kan gebeuren. De opslag van gevaarlijke stoffen brengt risico's met zich mee voor milieu en leefomgeving. Deze regels met betrekking tot de opslag van gevaarlijke stoffen zijn verwoord in verschillende Nederlandse wetten. De "Wet milieubeheer" zijn voorbeelden van dergelijke wetten. Als uw bedrijf gevaarlijke stoffen gebruikt, moet deze worden opgeslagen in overeenstemming met de wettelijke vereisten.

Het is daarom van belang hier goed op te letten en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Niet alleen elke container kan als lekbak worden gebruikt. Belangrijk is dat de container ook moet voldoen aan de voorschriften. Zo zijn er eisen gesteld aan de weerstand en het opvangvermogen van de container tegen bepaalde stoffen. Dit alles zorgt ervoor dat u niet zomaar elke container en lekbak kan gebruiken. Zorg ervoor dat u inzichtelijk heeft wel lekbakken u kan gebruiken en welke containers u nodig heeft.

Efficiënt magazijn ontwerpen

Het gebruik van lekbakken neemt soms wat meer ruimte in beslag. Aangezien lekbakken verplicht zijn is het belangrijk om te kijken hoe u deze zo slim mogelijk kan indelen. Dit doe je door bijvoorbeeld te kijken naar een slimme indeling of door het stapelen van verschillende opslag. Je kan hiervoor aparte stellingen gebruiken die hiervoor speciaal gemaakt zijn waardoor je geen tot weinig ruimte verliest.

Berichten gemaakt 58

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven