Een babyshower organiseren: zo pak je dat aan

Je hebt vast wel eens van de term babyshower gehoord. Je ziet het vaak voorbijkomen op sociale media en wordt, naast de gender reveal party, steeds populairder in Nederland. Een baby shower is een feestje om je zwangere vriendin, zus, nicht of andere bekende in het zonnetje te zetten. Oorspronkelijk komt de traditie uit India en is dit later overgenomen door Noord-Amerikanen. Het is niet alleen meer een feest om de aanstaande ouders te helpen met praktische spullen, tegenwoordig staat deze dag juist meer in het teken van gezelligheid en een hart onder de riem voor de laatste loodjes van de zwangerschap. Hierbij staan lekkere hapjes, leuke spelletjes en cadeautjes centraal. Mag jij de babyshower voor je vriendin organiseren? Dan lees je in dit blog meer over hoe je dat het best kunt aanpakken. Met deze tips is de ultieme verrassing en gezellige dag gegarandeerd.

 

De voorbereidingen

Een babyshower organiseren vergt best wat voorbereiding. Je kunt het natuurlijk zo groots aanpakken als je zelf wilt, maar vooral is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met de wensen van je vriendin. Je kunt het feest het beste organiseren als je vriendin tussen de 25 en 32 weken zwanger is. In deze periode zijn vervelende klachten meestal verdwenen en is de buik nog niet zo groot dat deze in de weg zit. Ook heeft je vriendin deze periode meer energie dan tegen het einde van de zwangerschap. Maak een gastenlijst met mensen die je wilt uitnodigen en probeer hun contactgegevens te achterhalen. Hiervoor kun je eventuele hulp van de partner inschakelen. Hoewel het feest meestal volledig in het teken staat van de zwangere vrouw, kun je haar partner prima vragen om ook aanwezig te zijn. Laat de keuze bij hem of haar. Via een online datumprikker kun je de genodigden vragen hun beschikbaarheid op te geven en een datum prikken. Verder kies je de locatie, verstuur je de uitnodigingen en organiseer je de versieringen en hapjes. Als organisator heb je dus een serieuze taak, maar die voer je natuurlijk met liefde uit.

 

Activiteiten

Je kunt de babyshower helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Vaak wordt gekozen voor een high tea, een beautymiddag of verschillende spelletjes. Die zorgen meestal voor hilarische momenten, en dus een gezellige middag. Zo kun je een babyquiz organiseren om eens te achterhalen hoeveel de aanstaande moeder eigenlijk weet over de zwangerschap en baby’s. Of laat alle gasten de geboortedatum en naam raden en op een kaartje schrijven, eventueel met een mooie boodschap erbij. Zullen de ouders bijvoorbeeld denken aan spaanse jongensnamen of meisjesnamen met een l? Andere leuke spelletjes zijn een babybingo en het raden van babyfoto’s.

Berichten gemaakt 58

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven