Heel verstandig: noppenfolie kopen!

Iedereen verstuurt wel eens een pakketje. Nou is de uitdaging om ervoor te zorgen dat het verstuurde pakketje onbeschadigd op de plaats van bestemming komt. Wil je daar voor zorgen, dan is noppenfolie kopen een van de eerste dingen die je moet doen. Noppenfolie? Het wordt ook wel eens bubbeltjesplastic genoemd. De plastic bubbeltjes moeten voor bescherming zorgen gedurende het transport van het door jou verstuurde pakketje. 

Flexibel en doorzichtig verpakkingsmateriaal

Kies je ervoor om noppenfolie te kopen, dan kom je in het bezit van een flexibel en doorzichtig verpakkingsmateriaal. Het is gemaakt van kunststof en het wordt dus met name toegepast om breekbare spullen in te verpakken. Belletjes gevuld met lucht in de vorm van halve bollen in deze folie zien eruit als een soort van kussentjes. En precies die kussentjes zorgen voor de ultieme bescherming. 

Een soort van schokdemper ter bescherming van producten

Noppenfolie kun je wel zien als een soort van schokdemper. Ideaal dus als je van plan bent om breekbare en gevoelige voorwerpen wilt vervoeren. Overigens is er niet een soort noppenfolie. Zo bestaat er een grote variëteit in de grootte van de bolletjes. Je hebt ze van enkele millimeters maar ook van bijvoorbeeld 2,5 centimeter. Noppenfolie heeft meer kenmerken Zo wordt het ook gebruikt  voor zeer gevoelige elektronische onderdelen We spreken dan van antistatische noppenfolie overigens. Elektronische onderdelen worden op die manier op de beste denkbare wijze beschern tegen statische elektriciteit, iets dat producten onderweg zou kunnen beschadigen. 

Ook een isolatiedeken voor zwembaden

Wist je wel dat noppenfolie ook wel wordt gebruikt als isolatiedeken voor zwembaden? De nopen worden dan omlaag gelegd en zo krijg je een isolerend elaag met lucht en belletjes. Dat er sprake is van een isolerende werking heeft alle ste maken met het tegengaan van verdamping. Door noppenfolie te gebruiken, kun je dus zuiniger omgaan met water en chloor.  Kies je daarbij voor een net doorschijnende folie, dan wordt ook algengroei nog eens tegengegaan. Behalve dat wordt noppenfolie ook nog wel gebruikt om bijvoorbeeld CD’s per post te versturen. Doorgaans maak je dan gebruik van een speciale enveloppen met aan de binnenkant noppenfolie. Wil je bepaalde producten op een zo veilig mogelijke manier vervoeren of laten vervoeren? Kies dan altijd voor noppenfolie. Een beter product is niet denkbaar en je weet door het gebruik van deze folie weet je zeker dat de verstuurde spullen op de best denkbare manier beschermd worden tijdens het transport en dat is goed om te weten.

 

Berichten gemaakt 57

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven