Ondanks dat je op de HAVO en het VWO al een vakkenpakket kiest zal het altijd voorkomen dat er toch vakken tussen zitten die je moeilijk vindt. Wanneer dit het geval is, is het handig om een examentraining te doen.
SSL Leiden
Voor wie HAVO of VWO doet en in Leiden en omstreken woont is Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) een fraaie optie. Met een verschillend aanbod aan cursussen en opgeleide docenten kunnen zij jou helpen met het halen van het centraal examen. Daarnaast bieden zij ook hulp aan scholen zelf. Met een slagingspercentage van gemiddeld 90% en een gemiddelde stijging van één volledige punt in vergelijking tot de schoolexamens is SSL een goede keuze. Naast deze offline hulp kun je online op de website terecht voor antwoord op al jouw vragen. Van hoe lang je voor een examen hebt, tot welk eten het beste helpt bij het leren. Vrijwel alles staat ertussen. Mocht er toch nog iets zijn wat niet helemaal duidelijk is, dan kun je natuurlijk contact met ze opnemen.
Soorten cursussen
Het aanbod aan examentrainingen is groot. Zo zijn er trainingen voorafgaand aan de centraal examens en trainingen voor als je een herkansing moet maken. Omdat je het examenjaar maar beter goed voorbereid kunt starten biedt SSL zelfs een stoomcursus aan. Dit houdt in dat je tussen het 5e en 6e jaar VWO alvast voorbereidt wordt op de examens. Dit is natuurlijk een goede keuze omdat vaak de eerste schoolexamens al in oktober beginnen. Wanneer je een herkansing moet maken is de kans groot dat de moed je al een beetje in de schoenen gezonken is. Daarom wordt er bij de herkansingscursus ingezoomd op de onderwerpen die van belang zijn om je examen te halen. Leerlingen geven na de herkansingscursus aan zich zelfverzekerder te voelen en gemiddeld stijgt het cijfer met 1,5 punt, ten opzichte van het examen daarvoor.
Hoe wordt de training vormgegeven?
De dagen die je hier maakt beginnen 's ochtends en gaan door tot in de avonduren, maar worden op een goede manier ingedeeld. Zo zijn er voldoende pauzemomenten en zijn de lesmomenten niet te lang. Gemiddeld ben je zo'n twee uur bezig en krijg je daarna een pauze van 30-60 minuten. Op één dag krijg je les in één examenvak. Met een enthousiaste professionele docent ga je aan de slag met het maken van opdrachten. Deze zijn volledig gebaseerd op voorgaande examens en de stof die wordt behandeld gaat over de benodigde onderwerpen. Na het maken van de opdrachten worden deze nagekeken. Aan de hand daarvan kun je kijken wat nog heikele punten zijn of wat je juist al goed kunt.