Plastische chirurgie

Heb je er weleens over nagedacht om een cosmetische ingreep uit te laten voeren? Misschien ben je onzeker over bepaalde onderdelen van je lichaam of wil je je gezicht laten herstellen na bijvoorbeeld een ongeval. Lees hier meer over wat plastische chirurgie inhoudt, verschillende ingrepen en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is plastische chirurgie?

Plastische chirurgie is een specialisme van een chirurg. Deze chirurgen zijn opgeleid om afwijkingen van het lichaam of het gezicht te veranderen, dit kan vanuit esthetisch oogpunt of vanuit een functioneel oogpunt. Mensen die zich laten behandelen door een plastisch chirurg kunnen verschillende redenen hiervoor hebben. Denk hierbij aan een medisch probleem, een afwijking naar aanleiding van een ongeluk of iemand die aanpassingen wil door veranderingen na een ziekte. Een hazenlip is een voorbeeld van aangeboren afwijking dat kan worden aangepast door een plastisch chirurg. Een ander voorbeeld zijn brandwonden door letselschade, hierbij raakt een plastisch chirurg ook betrokken. Heb je een letselschade advocaat nodig? Zoek dan naar letselschade Enschede en bekijk de mogelijkheden.

Soorten ingrepen

Er zijn verschillende soorten ingrepen die de plastisch chirurg uitvoert. Sommigen denken dat men alleen naar een plastisch chirurg gaat omdat hij niet tevreden is met het uiterlijk. Zo zijn er talloze ingrepen die mensen kunnen uitvoeren. Bekende ingrepen die worden uitgevoerd zijn borstvergrotingen, neuscorrecties en oog- en oorcorrecties. Dit draait vaak om esthetiek maar kan ook voor mentale problemen zorgen. Je ziet vaak dat mensen na een cosmetische ingreep veel meer zelfvertrouwen hebben, wat weer positief werkt op de gemoedstoestand. Naast esthetische chirurgie bestaat er ook handchirurgie en reconstructies. Handchirurgie draait, uiteraard, om ingrepen rondom de hand. Zenuwproblemen en bijvoorbeeld botbreuken worden hierbij verbetert. 

Vergoeding verzekering

Je hoeft niet altijd volledig zelf op te draaien voor de kosten van een cosmetische ingreep. Als je zin hebt om een behandeling uit te laten voeren omdat je je mooier wil voelen zal de zorgverzekering hier natuurlijk niks om geven. Maar wat dacht je van letselschade of verminderd zicht door hangende oogleden? Dit zijn zaken die je nog wel eens vergoed kunt krijgen. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw zorgverzekering, informeer daarom bij je zorgverzekering om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als je een goede reden hebt zijn er vaak wel opties om een deel vergoed te krijgen.

Conclusie

Plastische chirurgie is meer dan alleen esthetiek. Ook bij letselschade of medische problemen kun je terecht bij de plastisch chirurg. Soms kun je zelfs een vergoeding van je zorgverzekering krijgen.

Berichten gemaakt 58

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven